Casper De Buysscher, centraal op de foto, wordt gefeliciteerd na zijn openingsgoal. Hij scoorde beide doelpunten en redde ook nog een bal van de doellijn.  N De Zitter  KSVO

KSVO trok naar het Forestiersstadion met de wetenschap dat een zege goed was voor het mathematische behoud. Met een gelijkspel bleef Harelbeke dat op de 16de plaats staat, op 8 punten achterstand met nog 9 te verdienen. De druk lag dus duidelijk bij de thuisploeg.

Casper De Buysscher breekt de ban

Bij de thuisploeg waren er geen wijzigingen in vergelijking met de match van de vorige speeldag tegen Olsa Brakel.
Bij KSVO noteerden we wel 1 wijziging. Vic Van Meenen kwam terug in de ploeg. Matt Demets begon hierdoor op de bank naast Jérôme Mézine, Jérôme Lyssens en Rune Vandenborre.
De match begon aan een traag tempo. Het eerste gevaar kwam er via Stiers, die zijn schot kraakte en de bal net naast zag gaan. Veel animo was er niet in het openingskwartier. Van Wambeke trapte een voorzet van Mestdagh hoog over en Cnudde zag zijn harde schot uitsterven in de handen van thuisdoelman Galens. Een afgeweken schot van Van Meenen ging maar net over de lat in hoekschop, en dat was pas de eerste na 35 minuten spelen! De thuisploeg was onmondig, KSVO loerde op de counter en kwam er met de rust in zicht plots heel goed uit. Een slim steekpasje van Cnudde werd door Heirwegh heel goed opgepakt. Lorenzo vond in de zestienmeter de vrijstaande De Buysscher die kalm de 0-1 binnen trapte. De thuisploeg had nu geen andere keuze dan vol aan de bak te gaan en deed dat ook meteen. Yagan zag na de 2de hoekschop van de match zijn kopbal uitsterven op de paal en de rebound strandde op doelman Verbrugge. Stiers kreeg nog een open kopkans maar plaatste de bal heel ver naast. Gerust werd met een 0-1 voorsprong en KSVO was op dat moment mathematisch zeker.

Schaapjes op het droge na 2de van Casper De Buysscher...

Harelbeke drukte na de rust meteen het gaspedaal in, maar kon aanvankelijk nauwelijks iets versieren, daarvoor verliep het in de opbouw veel te rommelig. Het schot van Lukas Dewaele stierf een roemloze dood in de armen van Verbrugge. Pas op het uur kwam KSVO nog eens opzetten. De Buysscher duwde de voorzet van Cnudde net naast. Aan de overkant kopte Samyn een voorzet aan de 2de paal terug, maar gelukkig voor KSVO was niemand van de Ratten gevolgd. Yagan probeerde het uit de 2de lijn, maar zijn schot was al even triestig als de aanvalspogingen van zijn ploeg. Ruim halverwege de 2de helft counterde KSVO dan nog eens. Van Wambeke lanceerde Heirwegh en die vond de inlopende De Buysscher aan de 2de paal die het rustig afmaakte. De 0-2 leek een “Copy/Paste” van het eerste doelpunt. Het werd echter door de thuisploeg fel aangevochten, die appelleerde voor voorafgaand hands, maar de ref wuifde het protest weg met enkele gele kaarten. KSVO leek zijn schaapjes op het droge te hebben.
Heirwegh devieerde een voorzet van Van Meenen aan de eerste paal via de doelman in hoekschop en hij draaide even later de bal net voorbij de 2de paal. De thuisploeg probeerde nu met powerplay toch nog iets uit de brand te slepen, maar op een zeldzaam foutje van doelman Verbrugge na, kwam het niet tot kansen. Onze doelman miskeek zich op een hoge bal, maar werd gelukkig bijgestaan door zijn verdediging. Nadat ook T1 Kurt Delaere nog in het boekje ging van de ref, leek de wedstrijd al vroeg uit te sterven. Een dodelijk efficiënt KSVO leek op weg naar de zege.

… maar plots kantelde de wedstrijd alsnog

Maar toen kreeg de thuisploeg plots nog een levenslijn aangereikt. Na een vederlicht duwtje in de zestienmeter ging een speler van Harelbeke als een blok arduin op de grond om vervolgens als een springveer recht te veren toen de ref tot ieders verbazing naar de stip wees. Dit leek op compensatie voor het 2de Oudenaardse doelpunt. Yagan trapte laag naar de verste paal, Verbrugge zat er heel dichtbij, maar het stond plots 1-2. En de thuisploeg kreeg zowaar vleugels, met plots een handvol hoekschoppen. Verbrugge moest alles uit de kast halen op een kopbal van Noppe. Op de hierop volgende hoekschop trapte Beirlaen op doel, maar zijn bal werd van de lijn gekeerd door De Buysscher, op dat moment de matchwinnaar. Leleu bracht wat vers bloed in en KSVO kreeg ruimte voor de counter, maar dat werd net te onzorgvuldig uitgespeeld. De tijd begon te dringen voor de thuisploeg. Na een ultieme hoekschop gebeurde het onvermijdelijke. De bal bleef hangen in de zestienmeter en het was uiteindelijk Vandenbroucke die de bal over de lijn duwde: 2-2.

Robbe De Waele mist match tegen KM Torhout

Meteen de eindstand waarmee uiteindelijk niemand tevreden was. Harelbeke moet nog 4 punten inhalen op Mandel, dat 3 matchen meer heeft gewonnen. Met uitwedstrijden bij Jong Cercle en Jong EsseVee, die nog steeds hopen op promotie, én een wedstrijd tegen toekomstig (?) kampioen Eendracht Aalst, ziet het er zeer benard uit voor de Harelbeekse ratten. Mathematisch heeft KSVO nog 1 puntje nodig. Niemand die hieraan nog twijfelt, maar trainer Leleu had vooraf gehoopt om die zekerheid na de match tegen Harelbeke te hebben. En KSVO was er héél dichtbij…

Volgende week wacht Torhout dat net als KSVO genoeg heeft aan een puntje. Hopelijk géén salonremise. Robbe De Waele pakte wel een fatale 3de gele kaart en zal dus geschorst zijn.

Wedstrijdinfo:

KRC Harelbeke: Galens, De Smet, Coopman (64’ Kasmi), Van Mol, Yagan, Lukas Dewaele, Samyn (64’ Beirlaen), Stiers (52’ Noppe), Vandenbroucke, Varela en Kyeremeh

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Spileers, Jourquin, Mestdagh, Robbe De Waele, Van Wambeke (76’ Lyssens), Heirwegh (83’ Vandenborre), Cnudde, De Buysscher (83’ Mézine) en Van Meenen (91’ Demets)

Doelpunten:

37’ 0-1 Casper De Buysscher (ass. Lorenzo Heirwegh)
66’ 0-2 Casper De Buysscher (ass. Lorenzo Heirwegh)
79’ 1-2 Zaven Yagan (pen.)
90+5’ 2-2 Niels Vandenbroucke

Gele kaarten: Robbe De Waele, Demets, Mestdagh (KSVO), Noppe, Beirlaen), Vandenbroucke, Delaere (T1) KRCH)

Wedstrijdleiding: Ref: Jiri Bergs; AR1: Briek Vermeersch; AR2: Björn Geert Wydaeghe
 



zondag 05/05 om 15u00

KVV Zelzate

V/S

K.S.V.O.


05/05

15u00

KVV Zelzate

-

K.S.V.O.

1

SC.E. AALST

33

64

2

KSC Dikkelvenne

33

56

3

KVK Ninove

33

55

4

KFC Merelbeke

33

54

5

Cercle Brugge U23

33

50

5

KFC Voorde-Appelterre

33

50

7

Jong Essevee

33

48

8

K.S.V.O

33

47

9

KSV Oostkamp

33

46

10

KRC Gent

33

45

11

FC Gullegem

33

44

11

KM Torhout

33

44

13

KVV Zelzate

33

42

14

Olsa Brakel

33

39

15

KFC Mandel United

33

37

16

RC Harelbeke

33

36

17

KFC Sparta Petegem

33

35

18

RFC Wetteren

33

32

1

Lorenzo Heirwegh

9

2

Matt Demets

7

3

Casper de Buysscher

6

4

Jerome Mezine

4

5

Victor Van Meenen

3

5

Rune Vandenborre

3

7

Robin Van Wambeke

2

7

Robbe De Waele

2

7

Jarno Jourquin

2

10

Vladimir Van De Wiel

1

10

Guillaume Cnudde

1

10

Jérome Lyssens

1

10

Owngoal

1